Ma 10 órakor indul az idei Balaton-átevezés, ahol a jelentkezők oda-vissza teljesítik a Zamárdi-Tihany közötti mintegy 8 kilométeres szakaszt. A verseny bármilyen kézzel hajtható vízi járművel teljesíthető. Mutatjuk a megmérettetés részleteit.

A július 25-ei előrejelzés alapján a HungaroMet Siófoki Viharjelző Obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal egyeztetve a szombati átevezést megtartják – osztották meg az esemény Facebook-oldalán.

Fontos infók

Az eseményt július 27-én, szombaton szervezik 10 és 16 óra között, Zamárdi szabadstrandján, a Harcsa utca, a Panoráma utca, a Csokonai köz és a Margó Ede sétány által határolt területen. Gyalogosan a Harcsa utca és a Csokonai közről tudjátok megközelíteni a helyszínt. A parkolás a területen fizetős, de a Szent István utca melletti füves területen ingyenes.

Idén először idősávos rajt lesz, aminek elsődleges célja a torlódás és a sorban állás mérsékelése. A 10 órakor rajtoló első idősáv megtelt, a 14 órakor rajtoló másodikra még van lehetőségetek a helyszínen jelentkezni.

Az időmérés a hajókra rögzített chipek segítségével történik. Fontos, hogy a rajtszám és a chip is megfelelően legyenek elhelyezve!

Nevezhettek kajak, kenu, evezős, SUP és sárkányhajó kategóriában is, erről és a további részletekről a Balaton-átevezés weboldalán vagy a Facebook-eseménynél találtok több infót!

Címkék