Múlt hétvégén tartották a 29. Krisna-völgyi Búcsút, amit leginkább egy nyílt nap és egy ökofesztivál találkozásaként lehet leírni. A háromnapos rendezvényen nemcsak a helyiek kézműves portékáit, ruháit, ékszereit és gasztronómiáját ismerhettük meg, hanem betekintést kaphattunk az ott élők mindennapi életének részleteibe is.

Gazdag kultúra, rengeteg mosoly, gyönyörű ruhaköltemények, jelentéseket hordozó arcfestések és barátságos fogadtatás – ezek az első gondolatok, amikkel leginkább le tudjuk írni élményeinket a hétvégéről.

A 320 hektáros ökofalunak és biofarmnak 150 fő állandó lakosa van, de a búcsú ideje alatt minden évben sokkal több Krisna-tudatú hívő gyűlik össze azért, hogy vendégül lássák a kultúrájuk, vallásuk és életmódjuk iránt érdeklődőket. Több bemutató, tematikus séta és előadás is várt bennünket, de ha valaki csak szerette volna beleengedni magát az élménybe konkrét programok nélkül, annak is tökéletes kikapcsolódást és tanulást kínált az esemény.

Részletes beszámoló cikkünkkel hamarosan jelentkezünk, de a frissen válogatott képeinket már most is megnézhetitek a búcsú pillanatairól. Kattintsatok a galériánkra!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék