Idén is megrendezik a Nápolyi Pizzériák Éjszakáját, amikor országszerte fél áron ehetitek olasz kedvenceteket. Összegyűjtöttük, hogy a Balaton környékén merre találjátok a kezdeményezésben résztvevő helyeket.

Szeptember 19-én Nápolyban San Gennaro (Szent Januáriusz) napját ünneplik „az utcán, a téren, zenével, dallal, étellel-itallal és persze rengeteg pizzával” – olvasható az esemény weboldalán. A jeles napot itthon először 2023-ban a Nápolyi Pizzériák Éjszakájával rendezték meg.

Az olasz várost éltető hagyomány ötletének tavaly is nagy sikere volt, idén pedig még több étterem csatlakozott, így szeptember 19-én országszerte több helyen várnak friss, ízletes, vékony pizzával.

A Balaton közvetlen közelében vagy legfeljebb 25-30 perc autóútra a következő pizzériákat vegyétek célba csütörtökön 18 és 23 óra között.

  • MÁS tészta – Veszprémtől 10 perc autóútra, Herenden a Marinara, a Margherita és a Salsiccia pizzákhoz juthattok fél áron.
  • A Pizza Sztori – Balatonmáriafürdőn, a déli parton a Margherita, a Prosciutto és a Spianata kapható 50 százalékos kedvezménnyel.
  • Arany24 Pizzéria & Bisztró – A Balatontól 25 perc autóútra, Úrhidán a Marinara, a Margherita, és a Cotto kapható fél áron.

A nápolyi pizzakészítés 2017-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára.

Ahhoz, hogy grantáltan kapjatok pizzát, érdemes előre bejelentkezni. Részleteket a Nápolyi Pizzériák Éjszakája weboldalán és a Facebook-eseménynél találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék