A Superbike-vb mezőnye július 25. és 27. között, a világbajnoki sorozatba tartozó MotoGP, Moto2 és Moto3 kategória versenyzői pedig augusztus 22. és 24. között érkeznek a Balaton melletti pályára.

Jövő augusztusban a gyorsaságimotoros-világbajnokság, júliusban pedig a Superbike-vb fordulóját is megrendezik a Balatonfőkajár mellett elhelyezkedő Balaton Park Circuit versenypályán – olvasható az MTI tájékoztatójában.

A szerződést 10 évre írták alá 2025-től 2034-ig, a Balaton Park Circuit-tel pedig három évre szól az együttműködés a promóteri és szervezői feladatokat ellátó HUMDA Zrt.-vel.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. igazgatósági elnöke elmondta, hogy 2019 óta tárgyal a cég és a Dorna Sports – a versenysorozatok jogtulajdonosa – a megvalósításról, és kiemelte a hazai futamokkal járó turisztikai előnyöket.

Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója elmondta, hogy a versenynaptárt nemsokára közzéteszik, és remélhetőleg gördülékenyen megy majd a pálya engedélyeztetési eljárása. Abban is bízik, hogy a versenyek a nézőszám tekintetében is sikeresek lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint ahhoz, hogy a pálya megfeleljen a rendezéshez szükséges Grade A licencnek, még idén átesik néhány fejlesztésen.

A Superbike-világbajnokság idei versenynaptárába is bekerült már a Balaton Park Circuit, azonban nyár elején törölték a futamot.

Tavaly mi is megnéztük a balatoni autóverseny-pályát a Porsche születésnapán, amiről itt olvashattok.

A jegyárak megállapítása még folyamatban van.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék