Az „öreg” halas és a magyar tenger találkozásából született Fonyódligeten A kis Pisztrángos halsütöde. Néhányunknak ismerős lehet Klément Ferenc neve, aki miután meghódította Dunabogdányt, Szentendrét és Kaposvárt, most végre megérkezett a Balatonhoz is. A Pisztrángos és a két From Sea egységet követően foglalta el a Balaton déli partját is, ami tulajdonképpen a dunabogdányi halas kis testvére. Itt szerette volna a többi hely esszenciáját belecsempészni, ezért igyekezett a legnépszerűbb fogásokat feltűzni az étlapra. Elhoztuk Bogdányból a pisztrángot, a From Sea közönségkedvenceit, a fish and chipset, a rákot és amiről igazán híresek: a tintahalat. A pisztráng különlegessége, hogy kérhetjük natúr, kakukkfüves, szezámmagos, erdélyi, fokhagymás, parmezános és szarvasgombás lisztbe forgatva. Mellé a sült burgonya és a jalapeñós szósz kiváló ízélményeket ad. A fish and chips esetében az eredeti angol változat tőkehalból készül, de újító jelleggel itt a minden balatoni halasnál megtalálható hekkfilé. Mivel a szálkátlan, fehér húsnak nincs erős íze, a gyerekek is nagyon szeretik, ezért bátran választhatják.

Címkék