UPDATE: A SParhelt egy ideig bezárja a kapuit, hogy megújulva, kibővítve várja majd a vendégeit.
 
Balatonfüreden
, a Városháza közvetlen szomszédságában ismerhetjük meg a vidéki romantika legújabb képviselőjét. A bisztró műfaj a régióban viszonylag ismeretlen fogalom, de nyugodjunk meg: a Sparhelt nem csak nevében, hanem hangulatában és konyhájában is azt hozza, mint bármely francia nagytestvérei. Az étterem a modern, minimalista stílus jegyeit hordozza magán, azaz minden leginkább fehér és fából van, a hely pedig különösen nagy figyelmet fordít a hangulatra és az apró részletekre.

Az étlap nem terjengős, az előétel-leves-főétel-desszert témákban 3-4 opciót kínál. A piacról hozott friss alapanyag itt is alapkövetelmény, így egy percig se hezitáljunk, minden friss és az, aminek mondja magát. Árak tekintetében a hely ugyanúgy megkéri az árát, mint bármely fővárosi társa, cserébe viszont művészien megkomponált, már-már fine dining ételeket kapunk Elek Balázs séf jóvoltából.

Tipp: Hamarosan nyit a Sparhelt saját delikátesz üzlete is, ahol 8-tól reggelizni is lehet. Ide a saját sütésű kenyerek mellett, házi lekvárokat, környékbeli termelőktől beszerzett sajtokat és hústermékeket ígérnek, amelyeket meg is lehet majd vásárolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode