Keresés EN

Balatonfüreden, a Városháza közvetlen szomszédságában találjuk a vidéki romantika egyik balatoni képviselőjét. A Sparhelt egy remek bisztró, amely nemcsak nevében, hanem hangulatában és konyhájában is azt hozza, mint bármely francia nagy testvére. Az étterem a modern, minimalista stílus jegyeit hordozza magán, azaz minden leginkább fehér és fából van, és különösen nagy figyelmet fordít a hangulatra és az apró részletekre.

Az étlap két menüsorral csábít: az Örökség menüvel, amely a magyar hagyományokra épül, gyermekkorunk ízei jelennek meg a Sparhelt megfogalmazásában és visszatekint elmúlt éveikre is. A Kalandozás menüsorban pedig más nemzetek ételeire, hagyományaira, alapanyagaira helyezik a hangsúlyt, és kis mértékben elrugaszkodnak a magyar ízvilágtól. A piacról hozott friss alapanyag minden esetben alapkövetelmény, így egy percig se hezitáljunk, minden friss és az, aminek mondja magát. Árak tekintetében a hely ugyanúgy megkéri az árát, mint bármely fővárosi társa, cserébe viszont művészien megkomponált, már-már fine dining ételeket kapunk Elek Balázs séf jóvoltából, így 2023-ban is megőrizték a Michelin Bib Gourmand minősítést.

Tipp: Nyári időszakban a teraszukon is készülnek a jobbnál jobb fogások!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A