Keresés EN

Balatonfüreden, a Városháza közvetlen szomszédságában találjuk a vidéki romantika egyik balatoni képviselőjét. A Sparhelt egy remek bisztró, amely nemcsak nevében, hanem hangulatában és konyhájában is azt hozza, mint bármely francia nagy testvére. Az étterem a modern, minimalista stílus jegyeit hordozza magán, azaz minden leginkább fehér és fából van, és különösen nagy figyelmet fordít a hangulatra és az apró részletekre.

A bisztró egyik legizgalmasabb mozzanata, hogy csak az ételek hozzávalóit árulják el az étlapon. A Bistro Sparhelt konyháját pedig 2023 októbere óta Mészáros Ádám vezeti, és degusztációs menüt is kínál. A piacról hozott friss alapanyag minden esetben alapkövetelmény, így egy percig se hezitáljunk, minden friss és az, aminek mondja magát. Árak tekintetében a hely ugyanúgy megkéri az árát, mint bármely fővárosi társa, cserébe viszont művészien megkomponált, már-már fine dining ételeket kapunk, így 2023-ban is megőrizték a Michelin Bib Gourmand minősítést.

Tipp: Nyári időszakban a teraszukon is készülnek a jobbnál jobb fogások.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A