Keresés EN

látnivalók & kultúra

Bujtor István Szabadtéri Színpad

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat Bujtor István indította útjára évtizedekkel ezelőtt: a Tihanyi-félszigeten a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják minden évben közel két hónapon keresztül.

Az előadások helyszíne 2003-ig az apátság előtti tér volt, de ez csakhamar elégtelennek bizonyult. Az illetékesek egy kevésbé forgalmas állandó helyszín után kutatva találták meg a Belső-tónál lévő területet, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra és a part menti dombokra az odaférő közel nyolcszáz néző számára.

Az ország talán legfestőibb környezetébe ágyazott színpada 2010-ben pedig vette fel az alapító „magyar Piedone” nevét, akinek domborműve fogadja a látogatókat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A