Abból, hogy egy „félig” Olaszországban élő hosszútávfutó a karrierje végén hazatér és gasztronómiai képzettség nélkül olasz éttermet nyit a Balaton északi partján – nagy baklövés is kisülhetett volna. Ezért is kellemes csalódás, amikor teli hassal ülsz az alsóörsi Carpaccio Étteremben, ahová a legjobb éttermekhez szokott vendégkör jár és szóhoz sem jutsz az elégedettségtől.
A Carpaccio esetében megállja a helyét, hogy néha a szakmákon kívülről jövők csinálják a legjobb dolgokat. Jó alapanyagokból jól elkészített ételeket egyre többfelé ehetsz a Balatonnál, de az alsóörsi étterem ízei nem egyhamar múló élményt okoznak, a törzsvendégek pedig kívülről tudják a kedvenc ételeik sorszámát. Pedig itt nincs semmi plusz körítés, se kilátás, se túlerőltetett olasz dekor. Még WiFi sincs, hiszen Kárpáti Zsolt tulajdonos-főszakács szerint ide enni jöjjenek, ne dolgozni.