Keresés EN

A Figula Családi Pincészet szőlőit  Balatonfüred, Balatonszőlős, Pécsely, Csopak és Tihany között kerülgetheted, magát a pincét ezek központjában, a füredi Meleghegyen lehet felkeresni. A környéken talált ókori korsó feliratához, egy olyan jó tanácshoz tartja magát a pince, amelyikhez minden borkészítőnek kellene: „Da bibere”, vagyis „Adj innom!”

A Figula-bort naggyá tevő Figula Mihály néhány éve távozott az élők sorából, de felesége és fiai, Mihály és János viszik tovább a boltot. Évekkel ezelőtt ez a pince még a könnyű, gyümölcsös, friss borokról volt híres, ám amióta Misi vette át a irányítást, robusztusabb, tartósabb borok is megjelentek a kínálatban. A Figula-borokat már nem csak a hegyen, hanem tavasztól őszig Balatonfüred tetején – a református templom és a katolikus „vörös templom” fölött – található Figula Borkertben is meg lehet kóstolni. A borterasz 2021-ben a Villa Delikát Nyárikonyhával bővült.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A