Keresés EN

Frissítés: A kápolna tornya 2021 november végén összeomlott. 

„A Balaton leghátborzongatóbb helye”
 – mondják a Szent György-hegyen élők az Ify-kápolnáról. A Hegymagas irányából megközelíthető Lengyel-kápolnától vezet egy út az erdő közepén lévő kísértetjárta helyre.

A kápolnát és a kertjében lévő három épületet – amelyekbe bemenni nagyon nem ajánlatos, mivel bármelyik percben összeomolhatnak – az 1949-ben belső emigrációba kényszerített fonyódi plébános, Ify Lajos építette fel családja Emmausznak nevezett birtokán: s gyönyörű panorámájú helyen élt 1967-ben bekövetkezett haláláig.

Remeteéletéről annyit tudni, hogy harmóniumokat – az orgonához hasonló, billentyűs hangszereket – és órákat készített, valamint zarándokokat fogadott. A kápolna mellett található jelképes síremléke, amelynek felirata tudatja az utókorral önmagának szánt utolsó intelmét: Ludovici memento mori, vagyis „Lajos, emlékezz a halálra!”

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A