Keresés EN

Az 1870-es évek balatoni nyarainak állandó szereplője volt Jókai Mór és felesége, Laborfalvi Róza. Kettejüket annyira elbűvölte a „magyar tenger” közelsége, hogy elhatározták, hogy nyaralóépítésbe kezdenek.

A füredi villában született meg az Aranyember timármihályostul-mindenestül és emelett közel húsz nyáron keresztül volt Jókaiék nyári rezidenciája, melybe feleségének halála után már csak egyszer látogatott el az idős író.

A lakásmúzeumot ezután 1954-ben nyitották meg, majd 2011-ben egy arculatváltáson esett át, amelynek köszönhetően a Múzeum Café-díjat is elnyerte.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A