Keresés EN

látnivalók & kultúra

Kálvária-domb (Szent Miklós-domb)

A Szent Miklós- vagy Kálvária-domb és az itt futó sétány igazi zöld sziget Veszprém szívében, amely a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program keretében teljesen megújult. Az sétányon kalandozva nemcsak az épületek és a terek között, hanem az időben is utazhatunk, hiszen már az Árpád-korban is hat kisebb település vette körbe a Várhegyet. Az egykori település emlékét őrző Kama-kút (ma Komakút) feletti szikladombon állt a XIII. század első harmadában emelt Szent Miklós-plébániatemplom, amely a török időkben elpusztult, a romok fölé pedig 1747-ben barokk kálváriát emeltek – innen származik a Kálvária-domb elnevezés. A Megyeház tér-Egyetem utca-Erzsébet sétány által határolt terület vidám utcabútorokkal berendezett parkkal, rendezvényterülettel és egy akadálymentes falsétánnyal is gazdagodott.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A