Keresés EN

Végigsétálva a szigligeti római katolikus templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező, kék T-jelzésű Kamon-kő tanösvényen – amely nevét egy, a vulkanizmus emlékeit feltáró sziklavonulatról kapta – a tópart egyik legszebb települését és környezetének értékeit ismerhetjük meg a 290 méternyi szintkülönbség legyőzéséért cserébe. A tanösvény végigvezeti a túrázót Szigliget hangulatos utcáin, az erdőbe érve pedig a tó kialakulásáról, állat- és növényvilágáról olvashatunk bővebben.

Útvonal: Szigligeti templom – Hálás-tető – Kamon-kő – Külsőhegyi út – Rókarántói út – Szentháromság kápolna – Hegyaljai utca – Majális-domb – Avasi templomrom

Táv: 6 km
Szintidő: 2,5-3 óra
Nehézségi fok: közepes

Látnivalók

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A