A szigligeti strand nem pusztán 18 000 m²-es területével emelkedik ki az átlagból: a tó egyik legszebb kilátása mellett ez az egyik legfelkapottabb fürdőhely. A szigligetiek híresek is a fanatizmussal határos Balaton-szeretetükről, amelynek legjobb példája a beszédes nevű Újévi Csobbanás. A környéken emellett több nevezetesség is található, a teljesség igénye nélkül említenénk a várat, az avasi templomromot, az alkotóházat és annak parkját, illetve Oszi bácsi legendás halsütőjét.

A kocsival érkezőket ingyenes parkoló, a Bringakörútról letérőket pedig sokférőhelyes biciklitároló fogadja, amelyek egy része árnyékos is. Viszont – bár Badacsonytördemic–Szigligetnek hívják – a legközelebbi vasútállomás csak több kilométernyire található.

A Kékhullám-zászlót többször is elnyerő fürdő rászolgált a díjakra: a megszokottakon túl akad itt napozóterasz, szauna és gyereköböl is. Rossz hír viszont, hogy roppant zsúfolt. A nyitvatartási időn túl azonban szabadstrandként működik – de kizárólag saját felelősségre.

Tipp: Ha szeretnél körülnézni a strandon, kattints ide!

Címkék