Hafner Kinga és párja, Levente otthagyta a fővárost és az irodai munkát, hogy némi zalai kitérővel Káptalantótiba kerüljenek. Azóta ők működtetik a Kővári-farmot, ahol szimbiózisban élnek kecskével, birkával, mangalicával, baromfival, kutyával, macskával, emuval. A farm részben mini állatkertként is működik, a juhot, kecskét és disznót leszámítva több állatot meg lehet nézni.

De a birtok ugyanakkor igazi, működő farm, ahol az állatokból termékek is készülnek. A szalámikat, sonkákat, kolbászokat, sajtokat a birtokon lévő kisboltban meg lehet vásárolni, valamint kapni lehet itt számos más – Kinga által alaposan leellenőrzött – kistermelő termékeit is a zakuszkától a fürjtojásig. A vásárláson túl Kingáékhoz már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.

Programok itt

Gasztró

Kinga Kamrája x Gastrohack: Burger & BBQ

2024. április 27., szombat 11:00

Április 27-én a grillplaza.hu leköltözik egy napra Káptalantótira, a Kinga Kamrájába, sőt, Czinege Tamás aka Gastrohack, is velük tart, hogy egy Burger & BBQ partival indítsák a szezont.

Címkék