Keresés EN

Hafner Kinga és párja, Levente otthagyta a fővárost és az irodai munkát, hogy némi zalai kitérővel Káptalantótiba kerüljenek. Azóta ők működtetik a Kővári-farmot, ahol szimbiózisban élnek kecskével, birkával, mangalicával, baromfival, kutyával, macskával, emuval. A farm részben mini állatkertként is működik, a juhot, kecskét és disznót leszámítva több állatot meg lehet nézni.

De a birtok ugyanakkor igazi, működő farm, ahol az állatokból termékek is készülnek. A szalámikat, sonkákat, kolbászokat, sajtokat a birtokon lévő kisboltban meg lehet vásárolni, valamint kapni lehet itt számos más – Kinga által alaposan leellenőrzött – kistermelő termékeit is a zakuszkától a fürjtojásig. A vásárláson túl Kingáékhoz már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A