2023. november 27., 10:17
Az Igazi Bisztro
A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.
A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
Veszprém egyik legjobb péksége, a Derce Pékbisztró újabb egységgel bővült: itt a Derce Tejivó!
A balatonszőlősi Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, amelynek étterme elnyerte a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand-jelölést a Michelin-kalauztól.
10 tippet adunk ahhoz, hogyan vihetitek bele a balatoni gasztronómiát a karácsonyi ajándékokba.
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
Hét év után új helyre költözik a Lábdi Piac: a Badacsony helyett a következő alkalommal már a Szent György-hegyen válogathatunk a termelői finomságok és alkotások között.
Ma, május 19-én nyit meg Keszthely első hulladék- és csomagolásmentes boltja, a Tebe.
A helyi itt tényleg nem csak egy jól hangzó szlogen: az étterem neve azt jelenti, hogy zömében maximum 47 km-ről érkező hozzávalók kerülnek a tányérra.
A lesencistvándi farmon működik a Szegi család sajtüzeme. A család készít gomolyát, natúr és fűszerezett friss és érlelt sajtokat, tehén és kecsketermékeket. Sajtjaikat a Balaton északi partján számos étterem használja, de a Badacsonyi Borhetek résztvevői is.
A fonyódi és káptalantóti piacok rendszeres résztvevői a Kalla Natúr Élelmiszerek által készített sajtok
A tónál töltitek a húsvéti hosszú hétvégét? Vagy szeretnétek, hogy Balaton környéki hozzávalókból készüljön a húsvéti reggeli? 15 olyan helyet ajánlunk, ahol minőségi alapanyagokat találtok.
Rábaközi Péter a somlói várhoz vezető út mellett találta meg új vendégházához az ideális helyszínt
A Nekem a Balaton t Balatonakarattya egyik kultikus helyeként tartják számon a környékbeliek és a turisták is: Ördög Nóra és Nánási Pál törzsvendégekből lettek üzlettulajdonosok
A BL Yachtclub & Apartments megnyitotta a régóta álomként dédelgetett BL Delikátot
Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó és közösségi tér – a veszprémi Rosenberg-ház földszintjét helyi iparművészek balatoni és veszprémi kötődésű termékei foglalják el.
A Pekedli egy termelői piac felhozatalával csalogat az Óváros térre: szezonális zöldségek és gyümölcsök, hús- és tejtermékek, lekvárok, kencék mellett borok és sörök, sőt workshopok is várnak itt.
Az ehető vagy iható ajándékokkal egy kis balatoni nyarat csempészhetünk a fa alá. Következzen néhány ötlet a bioboroktól a szarvasgombás termékeken át a forrón is iható karácsonyi szörpig.
Az adventi időszakban a Balaton számos helyszíne zsibongó vásártérré alakul, de mi kiválasztottunk néhány olyan adventi vásárt, amelyek többet adnak, mint a hagyományos vásárok.
Egy online piactér alapítói hangulatos, a régi időket idéző kisboltba hozzák el az általuk kiválasztott, főként helyi termelők portékáit.
A hagyományhoz híven Márton-napon minden a liba körül forog: összegyűjtöttünk néhány olyan balatoni programot, amelyeken a gasztroélményeken túl családi programokból sem lesz hiány.
A kőröshegyi Völgyhíd Konyha nem a panorámára alapoz, hanem a helyi, kitűnő alapanyagokra és az ízek szokatlan összhangjára.
Nyolcvanöt év szünet után, október 31-én újra megnyílik Veszprém főterén az Óváros Piac.