Keresés EN

Míg a Balaton csavargőzös a parton őrzi a múlt hangulatát, addig az újjáépített Kisfaludy ezt a vízen teszi. Tavasztól őszig naponta több alkalommal felpörögnek a lapátkerekek, amikor is egy hajókirándulással egybekötött múzeumlátogatáson vehetünk részt.

A Kisfaludy gőzös 1846. szeptember 21-i indulásával kezdetét vette a hajózás egy tóban, ahol nem voltak még kikötők, egy hajóval, amit a nép csak „kerekesnek” becézett, egy ötlettel, ami a legnagyobb magyar fejéből pattant ki: Széchenyi gőzhajtású álma valósággá válva sokáig szelte teljes gőzzel a habokat, mígnem 1887-ben leselejtezték.

Ha mesélni tudott volna, akkor bizonyára hadifoglyokról, arisztokratákról és sóról szólt volna, mivel ez a három tétel alkotta rakományának legjavát. De története itt még nem zárult le, hiszen hosszú szendergés után régi pompájában tündökölve támadt fel 2015-ben.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A