Keresés EN

Lipták Gábor egykori balatonfüredi villája a 71-es út mellett, néhány magas nyírfa mögött bújik meg, ma már Lipták-ház néven. Korábban főként a helyiek Gyapai-villa néven ismerték az építtető Lipták Gábor író feleségének nagyapja, Gyapai Nándor után. Az épület 1880-ban épült, az 1940-es évektől lakott itt Lipták Gábor és felesége, valamint ettől kezdve négy évtizeden keresztül irodalmi szalonként is működött. A házba írók, szobrászok, képzőművészek fordultak meg. Az '50-es, '60-as, '70-es években itt borozott együtt a házigazdával Németh László, Déry Tibor, Illyés Gyula és a Lipták-bortól kapatosan ennek a háznak az ebédlőasztalán horkolt Örkény István. Az épület jelenleg a Magyar Fordítóház Alapítvány tulajdona.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A