Keresés EN

Tapolca egyik fő látnivalója, a városközpontban lévő Fő tértől alig néhány perc sétára található. A tavat a Tapolca-patak táplálja, aminek duzzasztásával jött létre a Malom-tó, már a rómaiak idejében.Közvetlenül a tó mellett – amelyet egyébként Nagy- vagy Felső-tónak is neveznek – található a Kis- vagy Alsó-tó, amit egy másik malom miatt hoztak létre. 

Környékét a malom és számos más régi épület teszik hangulatossá, éttermekkel, bárokkal, hotelekkel és a víz fölé terebélyesedő hatalmas fákkal. Az évente megrendezett Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválnak is a tó ad otthont.

Tipp: A tó vize összeköttetésben van a tavasbarlanggal és nagyjából mindig 18°C-os, így télen sem fagy be és a gőzölgő vízfelület gyönyörű látványt nyújt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A