Keresés EN

Festői környezetben, a Művészetek Völgyének is otthont adó Vigántpetenden találjátok a Petendi Pálinkaházat, melynek egyik jellegzetessége, hogy nedűi Rejtő Jenő legnépszerűbb figuráinak nevét viselik.

A legfőbb ihletforrás például Fülig Jimmy és Piszkos Fred: az előbbi gyümölcsösebb, 40 fokos pálinkákat takar alma, körte, szilva, cigánymeggy, Irsai Olivér- és sárgabarack ízben, míg a másik fűszeresebb, a hordós érlelés jellegzetes ízét magában hordozó, 60 fokos főzet, ami cigánymeggy ízben kapható.

A családi főzdében nagyon figyelnek arra, hogy minőségi italokat készítsenek, ehhez pedig a környékbeli termelőktől szerzik be a gyümölcsöket. A Pálinkaházban egész évben várják a látogatókat kóstolásra és főzde-látogatásra. Az utóbbi keretében a főzés teljes folyamatát végigkövethetjük, míg a lelkes tulaj a pálinka eszmeiségéről vagy akár whiskey-ről, vodkáról tart kiselőadást. Azonban mielőtt úgy döntötök hogy megkóstoljátok a Kovácsék pálinkáit, mindenképpen jelentkezzetek be!

Tipp: A Pálinkaházat az U-kanyarokkal megtűzdelt, híresen „autóhintáztató” petendi szerpentinen lehet elérni, parkolóhely pedig a közeli kápolnánál található.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A