Festői környezetben, a Művészetek Völgyének is otthont adó Vigántpetenden találjátok a Petendi Pálinkaházat, melynek egyik jellegzetessége, hogy nedűi Rejtő Jenő legnépszerűbb figuráinak nevét viselik.
A legfőbb ihletforrás például Fülig Jimmy és Piszkos Fred: az előbbi gyümölcsösebb, 40 fokos pálinkákat takar alma, körte, szilva, cigánymeggy, Irsai Olivér- és sárgabarack ízben, míg a másik fűszeresebb, a hordós érlelés jellegzetes ízét magában hordozó, 60 fokos főzet, ami cigánymeggy ízben kapható.
A családi főzdében nagyon figyelnek arra, hogy minőségi italokat készítsenek, ehhez pedig a környékbeli termelőktől szerzik be a gyümölcsöket. A Pálinkaházban egész évben várják a látogatókat kóstolásra és főzde-látogatásra. Az utóbbi keretében a főzés teljes folyamatát végigkövethetjük, míg a lelkes tulaj a pálinka eszmeiségéről vagy akár whiskey-ről, vodkáról tart kiselőadást. Azonban mielőtt úgy döntötök hogy megkóstoljátok a Kovácsék pálinkáit, mindenképpen jelentkezzetek be!
Tipp: A Pálinkaházat az U-kanyarokkal megtűzdelt, híresen „autóhintáztató” petendi szerpentinen lehet elérni, parkolóhely pedig a közeli kápolnánál található.
új hely Gasztró
Brunch 23 Tihany Breakfast & More
Pékség, cukrászda, delikátbolt, villásreggeliző – mindezt megkaphatjuk a Brunch 23 Tihany Breakfast & More-ban, amelynek már a neve is sejteti, hogy itt valami több vár minket, mint egy átlagos reggelizőhelyen.