Keresés EN

A Rókarántó mesébe illő neve egy dombot takar, Szigliget keleti oldalán. Egyik balatoni ismerősünk szerint a Rókarántó a Balaton legnyugalmasabb pontja, és ez a kijelentés nem áll távol a valóságtól. A Rókarántó naplementés fotóalbumokba való látványosság. A dombtetőn a hófehérre meszelt Szentháromság kápolna vagy „kiskápolna” áll, alatta, szőlők, gyümölcsösök és nyaralóházak, körben Szigliget hegyei, azok körül pedig a Balaton.

A kápolna mellett egy közelben lezuhant amerikai bombázórepülő legénységének emlékművét találod. Elmélázhatsz a sors fintorán, hogy a kaliforniai Huntington Beachről toborzott fiatal repülősnek épp itt, a Balatonnál kellett bevégeznie az életét. De ha inkább a jelen furcsaságain méláznál, sétálj végig a Rókarántóig vezető nyaktörő úton, ahol a természeti szépségek helyett az elmúlt években épült nyaralók bizarr stíluskavalkádja ejti rabul a szemet.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

új hely Shopping

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

új hely Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

új hely Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A