Keresés EN

Felfedezhetetlen, hogy itt valaha vár állt, ha az ember nem tudja a történetét. A 214 méter magas, amúgy lenyűgöző panorámát nyújtó Óvár nevű domb félsziget felőli oldalán márpedig ki lehet szúrni, hol voltak a vaskori sáncok, ha az ember utánaolvas.

A kőfalak helyett földhalmokkal védett, erődített dombot még az Árpád-korban is használták, megerősítették, bővítették. Manapság kellemes turistaösvény halad végig a nyugati szélén, ahonnan belátni szinte a teljes Tihanyi-félszigetet. Ezen az ösvényen aztán a barátlakásokhoz is leereszkedhetünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A