A Tornai család 1946 óta borászkodik a Somlón, az ország legkisebb borvidékén. Az egyholdas birtok mára 54 hektárra nőtt és a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával készítik boraikat, melyek kizárólag fehérszőlőből készülnek. 

Többek között az  olaszrizling, a juhfark, a furmint, a hárslevelű és a tramini képzik a Tornai-borok alapját, amelyek reduktív és hagyományos eljárással készülnek. A 120 fő befogadásra képes borbemutató teremben vagy a hatalmas borterasz panorámájában gyönyörködve fogyaszthatjátok el a borokat.

Extraként a pincészetnél egy múzeum is helyet kapott, ahol megismerkedhettek a borászat fortélyával. Ha pedig hosszabban időznétek a somlói borvidéken, a felújított Séd Pince Vendégházban is éjszakázhattok.

Tipp: Ha elektromos járművel érkeztek Tornaiékhoz, töltőállomásukon teletölthetitek a „tankot”.

Címkék