Keresés EN

A 346 méter magas Tóti-hegy látszólag csábítóan lankás, de a csúcsára törőknek gyorsan rá kell döbbenniük, hogy csak a hegytető előtti rész mászható könnyedén. Ugyanis a csúcs előtt nagyjából 50 méteres szakaszon majdnem ugyanannyi szintet kell legyőzni, mint addig összesen. Emellett a hegyen nincs sehol pihenőhely, tehát a célig leszegett fejjel kell előre haladni, amiért csak az egykori kőbánya sziluettje és a gazdátlan pincék-présházak kárpótolnak.

A tetőt Salföldről egy hosszabb, Káptalantóti felől pedig egy rövidebb túraúton érhetjük el a zöld jelzésen haladva 30-50 perc alatt. Igaz, a turistajelzések ritkák, de nem kell mást tenni, mint követni az utat a 360°-os panorámát nyújtó csúcsig, ahonnan nem csak a Balaton, de az egész Tapolcai-medence, sőt, akár a sümegi Csúcsos-hegy is látható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A