Keresés EN

A Tőzike tanösvény – ami értelemszerűen a tőzike virágzásakor a legszebb – a helyi kisvasút kakpusztai végállomásáról indul. Egy darabig együtt halad az „Eltűnt puszták nyomában”-tanösvénnyel, majd néhány között állomás után szétválik a két útvonal.

A mintegy hat kilométer hosszú, a Balatont tápláló Aranyos-patak és a Lencseni-tó mellett vezető tanösvényt végigjárva különleges bükkösöket, lápokat és „felrobbantott tavakat” láthattok, de akad még emellett vízi- és kockás sikló, valamint mocsári teknős is.

Tipp: A tanösvényt meg lehet közelíteni a kisvasúttal, de a vonat csak heti kétszer közlekedik. Kocsival vagy biciklivel Nagybajom felől érdemes érkezni, de csak ha az előző napokban nem esett eső.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A