Balatonfüred óvárosi részén találjuk a grillen készült húsokkal és kézműves sörökkel csábító Vasüzletet, amely az észak-balatoni széles gasztropalettát erősíti. A hely nevét pedig a műemlékvédelem alatt álló épülettől örökölte, ugyanis a gyönyörű, védett homlokzatot 1920 óta díszíti a „Vasüzlet” felirat. Az étterem séfje, a meglepően fiatal Huszár Matyi a hely szíve-lelke is egy személyben, már dédszülei is fürediek voltak, és emiatt igazán foglalkoztatja, hogy mi történik a településen a gasztronómiát illetően. Egy olyan helyi helyet álmodott meg, ahol az összes alapanyag a környékről, a legtöbb ezek közül is balatonfüredi értékesítőktől származik. A konyha kialakítása miatt jól láthatjuk azt is, hogy miként készül a dödöllénk, sült káposztánk, vagy a faszénen sült, füstös húsunk. A különleges ételek mellett hétköznapibb ételeket is kóstolhatunk, mint a tarja, de érdemes kísérletezni a vaddisznókolbásszal is. Ráadásul külön plusz pont, hogy az alapanyagokat, amiket már sehogy sem tudnak felhasználni, komposztálják, az így keletkező komposztot pedig saját mikrozöldek csíráztatására használják. A kézműves sörök és alkoholos italok mellett Artisan tonikok is kérhetők, így társaságban sem gond, ha nem fogyaszt valaki alkoholt.