Balatonfüred óvárosi részén találjuk a grillen készült húsokkal és kézműves sörökkel csábító Vasüzletet, amely az észak-balatoni széles gasztropalettát erősíti. A hely nevét pedig a műemlékvédelem alatt álló épülettől örökölte, ugyanis a gyönyörű, védett homlokzatot 1920 óta díszíti a „Vasüzlet” felirat. Az étterem séfje, a meglepően fiatal Huszár Matyi a hely szíve-lelke is egy személyben, már dédszülei is fürediek voltak, és emiatt igazán foglalkoztatja, hogy mi történik a településen a gasztronómiát illetően. Egy olyan helyi helyet álmodott meg, ahol az összes alapanyag a környékről, a legtöbb ezek közül is balatonfüredi értékesítőktől származik. A konyha kialakítása miatt jól láthatjuk azt is, hogy miként készül a dödöllénk, sült káposztánk, vagy a faszénen sült, füstös húsunk. A különleges ételek mellett hétköznapibb ételeket is kóstolhatunk, mint a tarja, de érdemes kísérletezni a vaddisznókolbásszal is. Ráadásul külön plusz pont, hogy az alapanyagokat, amiket már sehogy sem tudnak felhasználni, komposztálják, az így keletkező komposztot pedig saját mikrozöldek csíráztatására használják. A kézműves sörök és alkoholos italok mellett Artisan tonikok is kérhetők, így társaságban sem gond, ha nem fogyaszt valaki alkoholt.
Éjszakai élet Gasztró
PINT Kocsma és Henye
Balatonhenyén egy elsőre furcsán hangzó párosítás jött létre: kocsma és delibolt egyben, ezt tudja a PINT Kocsma és Henye a Kossuth utcában. És milyen jól csinálja!