Keresés EN

A királynék városának színházai között a legnagyobb múlttal a Petőfi Sándor nevét viselő teátrum büszkélkedhet.

A társulatnak otthont adó épület pedig méltán az egyike Veszprém nevezetességeinek: az 1905-ben alakult Színpártoló Egyesület szorgalmának eredményeképpen ugyanis itt épült fel az ország első vasbeton-szerkezetű színháza.

Azoknak pedig, akiket az ilyen építészeti mókák nem nyűgöznek le, érdemes csupán két nevet említeni: Latinovits Zoltán és Bujtor István. Ugyanis a két színészlegenda közül az előbbi rendezője, míg az utóbbi igazgatója volt a patinás intézménynek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A