Keresés EN

látnivalók & kultúra

Zalavári Történelmi Emlékpark

Zalavár határában, a Kis-Balaton partjánál található a Zalavári Történelmi Emlékpark, ami több szempontból is különleges találkozás a régiekkel: a helyszínen akad XXI. és XI. századi templom is, bár az utóbbi kicsit leharcolt állapotban, a környéken folyamatos ásatások folynak évtizedek óta, így az sem meglepő, ha Bulcsú vezér idejéből származó vizesárokba vagy sáncmaradványokba botlasz. 

Makovecz Imre által tervezett Milleniumi Emlékház mellett a kevésbé történelmi érdeklődésűeket a Kis-Balaton Ház, illetve a park területén kialakított játszótér is várja. Az emléképület nem csak emlékműként funkcionál, hanem számtalan rendezvénynek, kiállításnak is helyet biztosít, így tavasztól őszig érdemes felkeresni.

Tipp: A 76-os útról Sármelléken át juthattok el Zalavárra.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A