Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Július 11-én, szombat 9:00 és 17:00 között kerül sor a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum A bor régészete nevű önkéntes nyílt napjára Dörgicsén, ahol egy vélhetően a XVIII. század végén épült romos szőlőhegyi présház-pincének a régészet, a néprajz és a restaurátori szakma különféle módszereivel való feltárásába nyílik lehetőség betekinteni.

„Erre az egy napra bárki fémkeresőzővé válhat, ecsetet és spaklit ragadhat, hogy segítsen megtalálni az egykori szőlőültetvény, vagy épp az épületben lévő cserépkályha nyomait. Leleteket moshat, elmélyedhet az építőkövek sokszínűségében, kézbe veheti a korszakba illő múzeumi tárgyainkat, illetve a nap fénypontjaként: jelen lehet egy, az épület falában lévő római sírkő kiemelésén, ahol fény derül arra, hogy ezen a kövön vajon milyen felirat és dombormű látható…” – ígérik a rendezvény szervezői.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A