Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

A füredi rabbi – Zsinagógabejárás

Autentikus kalauz, a füredi zsidó hitközség utolsó vezetőjének fia vezetésében ismerhetitek meg egy klasszikus vidéki zsidó közösség hétköznapjainak útvonalát augusztus 27-én, szombaton. A füredi felújított zsinagógából induló sétán a zsidó étkezési, istentiszteleti, családi, házaséleti, tisztálkodási és temetkezési szokásokon kívül a rituális fürdőt, a rituális metsző házát, valamint a felekezeti iskola hűlt helyét is feltérképezitek. A program zárásaként két kiállítást is megnézhettek: a Zsidó Kiválóságok Háza Zsidók és csúcstechnika – Einsteintől napjainkig című virtuális kiállítást, valamint a 2021 decemberében átadott állandó digitális kiállítást, a Zsidók és művészetek – Chagalltól Kertészen át Spielbergig címűt.  

A Túrajó sétájára a részvételi díj 4900 Ft, mely tartalmazza a kiállításra szóló belépőt is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A