Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Remény gyermekei előadás és kertmozi

Ukrán artista növendékek lélegzetelállító bemutatójával és egy nemzetközi sikerfilm szabadtéri vetítésével jön a Pont Csopak soron következő, augusztus 13-i, szombati eseménye. Mindkét program művészi eszközökkel mutatja be milyen a gyerekek élete a háború árnyékában, a program célja a közös feldolgozás. A Csopaki Plul Malomban rendezett eseményen délutántól finom falatokkal és italokkal valamit a NOS vintage és design vásár különleges ajándéktárgyaival és csecsebecséivel várják a látogatókat.

Részleteket láthatunk a Remény gyermekei című előadásból, melyet a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Színház közös produkciójaként idén nyáron a Nemzeti Színházban mutattak be. Ukrán háború elől elmenekült artista és táncos gyerekek megrendítő és terápiás előadása ez a krízisről, túlélésről, újrakezdésről, reményről és reménytelenségről. 

Este 21 órától vetítik az Ugatás a távolból (the Distant Barking of Dogs) című dán dokumentumfilmet, melyben a tíz éves Oleg és nagymamája költői szépségű történetét ismerhetjük meg a kelet-ukrajnai frontvonalról. Az alkotást Európai Filmdíjra jelölték, felkerült az Oscar shortlistre, és sikerrel szerepelt a világ filmfesztiváljain.  

Az augusztusi esemény főtámogatója a Dán Királyság Magyarországi Nagykövetsége. A programsorozat közönségszervezése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre. Jegyeket itt vásárolhattok az eseményre.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A