Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Ahol a múzsák laknak – Epizódok a Szigligeti Alkotóház történetéből

Szigligetnek mindig is kiemelt szerepe volt a hazai művészeti életben, most egy különleges helytörténeti kiállításon, a község több pontján is felidézhetjük a Szigligeti Alkotóház történetét. A Básti Lajos Közösségi Házban, a strandon és más kültereken eredhetünk a szigligeti alkotók és múzsáik nyomába. Ezzel az alkotóházat üzemeltető MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szimbolikusan is megnyitotta Szigliget egyik legemblematikusabb helyszínének kapuit, hogy az érdeklődő közönség megismerhesse a ház falain belül megalkotott kulturális értékeket.

Az alkotóház története és az itt született műalkotások sora kimeríthetetlen ismeretanyagot foglal magába, melyek legizgalmasabb epizódjait ragadta meg a MANK Sipos Tünde művészettörténész, kurátor segítségével, hogy az irodalmi és képzőművészeti alkotások tükrében megismerhessük annak inspiratív közegét. Bepillantást nyerhetünk az arborétum egyedülálló környezetébe is, megismerhetjük a lakószobák kulisszatitkait, és az elkapott pillanatok tükrében megbizonyosodhatunk az itt kibontakozó társasági élet kiváltságosan jó hangulatáról is. A kiállításon archív fotókból és azokhoz tartozó leírásokból rajzolódik ki a színes, izgalmas világ, amelyet az írók otthonaként tudhat magáénak a Szigligeti Alkotóház.

A tárlat 2022. október 9-ig tekinthető meg a Básti Lajos Közösségi Ház nyitvatartási idejében.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A