Keresés EN

A szigligeti strand nem pusztán 18 000 m²-es területével emelkedik ki az átlagból: a tó egyik legszebb kilátása mellett ez az egyik legfelkapottabb fürdőhely. A szigligetiek híresek is a fanatizmussal határos Balaton-szeretetükről, amelynek legjobb példája a beszédes nevű Újévi Csobbanás. A környéken emellett több nevezetesség is található, a teljesség igénye nélkül említenénk a várat, az avasi templomromot, az alkotóházat és annak parkját, illetve Oszi bácsi legendás halsütőjét.

A kocsival érkezőket ingyenes parkoló, a Bringakörútról letérőket pedig sokférőhelyes biciklitároló fogadja, amelyek egy része árnyékos is. Viszont – bár Badacsonytördemic–Szigligetnek hívják – a legközelebbi vasútállomás csak több kilométernyire található.

A Kékhullám-zászlót többször is elnyerő fürdő rászolgált a díjakra: a megszokottakon túl akad itt napozóterasz, szauna és gyereköböl is. Rossz hír viszont, hogy roppant zsúfolt. A nyitvatartási időn túl azonban szabadstrandként működik – de kizárólag saját felelősségre.

Tipp: Ha szeretnél körülnézni a strandon, kattints ide!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A