A 2021-ben létrehozott Natúr Sümeg az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés, a biodinamikus gazdálkodás és a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye. Május 9–10. között a sümegi Püspöki Palota és a Hotel Kapitány ad otthont a programsorozatnak.
Az első napon natúr bor és pezsgőkészítéssel kapcsolatos szakmai előadásokra kerül sor a Hotel Kapitányban. A második napon többek között szarvasgombáról szóló előadást, kóstolót, valamint kádárbemutatót tartanak a Püspöki Palotában, melyek mindegyikére ingyenes a belépés. Szintén a palotában rendezik a sétáló bor és pezsgőbemutatót, melyen a hazai szereplők mellett szlovák, szerb és román borászatok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény keretében több mesterkurzus is zajlik Egly Márk, Légli Attila, Fendrik Zsóka és Hermann Tamás közreműködésével.
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Budapest)