November 23-án és 24-én kerül sor a Gasztrohegy-sorozat legújabb alkalmára, amely a Badacsony szárnyal: Szárnyasok hétvégéje hívószóval várja az érdeklődő helyi és odaérkező gasztrobarátokat.

Amennyiben kedvet kapnátok hozzá, úgy ide kattintva bérletet is válthattok a sorozat többi alkalmára!

„Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!”

Résztvevők

  • Hableány – Rántott csirkeszárny szarvasgombás majonézzel és mogyoróval, kacsamell sütőtökkel, mandulával és gerslivel
  • Laposa Birtok – Lakkozott galambmell és csirkemáj-brulée
  • Pláne Badacsony – Robbantott kacsa körtével és teával
  • Bonvino Borbár (egyben szállás is) – Vörösboros kappan-ravioli-kapor
  • Kisfaludy-ház – Vaslapon sült libamáj brióssal és őszi gyümölcsökkel
  • Tilia Borvendéglő (egyben szállás is) – Pisztáciás libarilette céklával és libaburger laskagombával és édesburgonyával
  • Istvándy Borműhely – Libamáj kompóttal, kacsamell túrógombóccal és  meggyes céklával
  • Borbarátok Vendéglő (egyben szállás is) – Libamájhab szarvasgombával, áfonyával és diós kenyérrel, Supreme-jércemell gruyere-rel, kesudióval és aszalt paradicsomos gnocchival
  • Tölgyes Kúria – Fácánleves erdei gombákkal és bogyós gyümölcsökkel, lecsós Gersli-risotto és roston sült pecsenye kacsamájjal
  • Vánkos (egyben szállás is) – Gyöngytyúk-esszencia fürjtojással, citromos-olivás csirke kuszkusszal vagy gluténmentes bulgurral
Szállások
A karszalaggal igénybe vehető Gasztrobusz 11:30 és 20:00 között minden félórában indul a Hableány és a Pláne közötti térről.