Keresés EN

látnivalók & kultúra

Paár Julcsi: Kerekerdő – mesekoncert, kézműves foglalkozás, táncház

A Kisbirtok Kultbázis a zánkai erdő mellett fekszik, közvetlen szomszédaink az erdő lakói: őzek, rókák, madarak, bogarak és ki tudja még milyen csoda teremtmények. Augusztus 12-én, szombat délelőtt ismét Tündérkertté válik a pajta, ahol kicsik és nagyobbak izgalmas programokon vehetnek részt.

10 órától kezdődik Paár Julcsi és zenekara mesekoncertje, ahol megismerhetitek Jancsit egy kisujjamnyi legénykét. Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt. Bármerre téved, különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik, de a dal bátorítja, a tánc továbbviszi útján. Az ismerkedés után ti is táncra perdülhettek, és hogy teljes legyen a délelőtt, levelekből, tobozokból, faágakból varázsolhattok, egy kézműves foglalkozás során.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A