A Káli-medence mindig is híres volt a birkatartásról, legelőit több, ezres nagyságú nyáj legelte generációkon keresztül, mégis manapság kevés helyen lehet hozzájutni bárány- vagy birkahúshoz, abból készült ételekhez. Május 27-én a kecske- és birkatartás hagyományainak, ennek a nemes mesterségnek áldoznak egy napot a Kinga Kamrája Pünkösdi Bárányos Napok eseményén.

Az étlapon olyan finomságok szerepelnek többek között, mint a palócleves bárányból, francia zöldbabbal, házi krumpligombóccal, káli-fűszeres báránysült, mangalica pecsenye. A termelői falatokat Káli Balázs borokkal öblíthetitek le, és érkeznek a Riding in Hungary lovai is, a kicsiket pedig játékok, állatsimogató várja. Szombaton lesz kirakodóvásár, délután pedig Nympha Dj lemezeire pihenhettek a tölgyfák alatt.

Címkék