Miért jó, ha termelői élelmiszereket fogyasztunk? Hogyan zajlik ezeknek az elkészítése, milyen hagyományos befőzési technikákat ismerünk? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphattok választ a nemrég nyílt Pekedli Szatócsboltban december 5-én, ahol Bagyura Ferenc, a Vidikum kézműves finomságok készítője vezeti be játékosan a gyerekeket, kiskamaszokat és szüleiket a tudatos tervezés és életmód rejtelmeibe. Az előadást követően az elméletet gyakorlatba ültethetitek, és szezonális alapanyagokból készíthettek
almás és sütőtökös nassolnivalót.
A foglalkozáson való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött az itt található elérhetőségen, és ára 2000 forint.
Látnivalók & kultúra
Balaton Konferencia 2024
A Balaton és környezete, a Balaton régió, az ország egyik legfontosabb rekreációs, turisztikai, gasztronómiai, kulturális, ingatlan- és településfejlesztési térsége, melynek tudatos, átgondolt, az érintetteket bevonó fejlesztése, továbbgondolása össznemzeti érdek, és egyben felelősség.