Ha ki kellene emelnünk egyetlen fesztivált, ahol kizártnak tartjuk, hogy bárki unatkozzon, vagy az esti koncerteket a sátrában várja meg, a Művészetek Völgye jutna elsőként eszünkbe. A rengeteg napközbeni program kicsiket-nagyokat, bulizni és pihenésre vágyókat egyaránt megszólít. A bőség zavarában segítünk tájékozódni, és ebben a válogatásban 10 olyan programot ajánlunk, amit mi biztos nem hagyunk ki!

1/10

Besh o droM

Fékevesztett ritmusra, dallamkavalkádra és jókedvre számíthatunk a Besh o droM koncertjén, amit egyáltalán nem csak a népzene kedvelőinek ajánlunk. Július 24-én a Világzenei Udvar – Kocsor Ház színpadára érkeznek ők 23 órakor, úgyhogy legyetek résen, és húzzátok fel a tánccipőt!

További infót itt találtok. 

2/10

Kern András estje

A Kossuth-díjas színművésznek negyedszázada jelent meg az első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik Kern András nevéhez. Július 21-én a Cirque du Tókertben felcsendül majd a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj, mindez sok történettel, humorral színezve. Az eseményre meghívott vendégként érkezik Hernádi Judit, aki szólóban és duettben is szerepel az esten, valamint Heilig Gábor, aki a mostani est zenei részének producere, a zenekar vezetője, és persze a gitározás mellett énekel is.

További infót itt találtok.

3/10

Csaknekedkislány

A Csaknekedkislány tánczenekar sokat táncol, még többet kacsint, és szinte soha nem hazudik! – állítják magukról a fiúk, és mi elhisszük nekik. Többszöri fellépői ők a Művészetek Völgyének, és nemegyszer perdítették táncra maguk előtt a közönséget is. Hasonlóan jó hangulatra számíthattok tőlük július 24-én, hétfőn a Panoráma Színpadon.

További infót itt találtok. 

4/10

Analógia a Művészetek Völgyén

Több helyen is beszámoltunk arról, hogy a We Love Balaton 10 éves születésnapját kiállítássorozattal ünnepeljük, ahol oldalunk állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak az analóg képeit láthatjátok. Az Analógia a Balaton hamisítatlan pillanatait örökíti meg, így nehéz jobb helyszínt elképzelni neki, mint a Művészetek Völgye. Kapolcs központjában, a Fiók udvarban várunk majd titeket július 21. és 30. között. 

További infót itt találtok. 

5/10

Bëlga

Van egy olyan sejtésünk, hogy a Bëlga kötelező eleme egy jó hangulatú fesztiválnak. Ahol ők fellépnek, biztos felpörög az este, nem lehet nem bevonódni, énekelni és nevetni a zenekarral együtt. A színes melcsis örök srácok július 26-án, szerdán küldik a pozitív energiát a hallgatóságnak a Panoráma Színpadról.

További infót itt találtok. 

6/10

Dés László: Így öten

Egy Dés László-koncerten amúgy is részt vennénk, pláne, ha rajta kívül még négy remek színművész, előadóművész érkezik a színpadra. Dés a múltban már sokszor dolgozott együtt Básti Julival, így ezen most sem lepődünk meg, de Für Anikóval a Művészetek Völgye színpadán láthatjuk először őket együtt. Mácsai Pállal, akiről köztudott, hogy nemcsak prózában rendkívüli művész, de nagyszerűen énekel és gitározik is, Dés László több produkcióban lépett már fel együtt, de ezek eddig leginkább zenés irodalmi műsorok voltak. Idei áprilisi koncertjére hívta meg először vendégül énekelni, sőt kifejezetten neki írt dalt, melynek szövegét maga a kiváló színész jegyzi. Nagy Ervinnel 2021-ben kezdett együtt dolgozni Dés László, és azóta is vendég Básti Juli mellett az országos turnén. Július 27-én, csütörtökön 21 órától ötüket hallhatjuk, a produkciót pedig ezúttal is egy kiváló zenészekből és vokalistákból álló zenekar kíséri.

7/10

Martin McDonagh: Leenane szépe

Nyáron, a színházi évadzárlat idején külön öröm, hogy ilyen-olyan fesztiválokon, különleges helyszíneken nézhetünk meg előadásokat. A Művészetek Völgyén ilyen téren is mindig színvonalas a választék, idén például a Nézőművészeti Kft. által játszott Martin McDonagh-darabra, a Leenane szépe című előadásra vagyunk kíváncsiak. A hazánkban korábban Piszkavas címen is játszott első színdarabja, hasonlóan az ír drámaíró filmjeihez (A sziget szellemeiHárom óriásplakát Ebbing határában), egyszerre mulatságos és mélyen megrázó, groteszk történet. 

További infót itt találtok. 

8/10

Spirit Crafts önismereti séta és jóga

Ha már kissé elfáradtatok a nagy koncertezésben, ideje egy kicsit megpihenni. Szerencsére a Művészetek Völgyén bőven vannak olyan kikapcsolódási lehetőségek, amelyekkel napközben is töltődhetnek a látogatók. A Spirit Crafts például önismereti sétát szervez július 25-én, kedden, ahol a jóga eszköztárával kapcsolódhattok a belső világotokhoz, ráhangolódhattok egy saját választott témára, amin dolgozni fogtok.

További infót itt találtok. 

9/10

Eco Print workshop

A kreativitásotokat a fesztivál során többször is bevethetitek: új technikákat tanulva, kezdőként vagy már magabiztos kézműveskedőként izgalmas workshopokon vehettek részt. Mi nagyon kíváncsiak vagyunk a Családi KultúrTérben szervezett Eco Print foglalkozásra Cseh Judit művésznővel, ahol bepillantást nyerhetünk a növényekkel való nyomtatás technikájába, és egy noteszt is készíthetünk.

További infót itt találtok. 

10/10

Quimby

A Quimby tavaly októberben újból ringbe szállt, aminek mi nagyon örülünk. Hallhattuk őket azóta fesztiválokon, a Budapest Parkban, és újabb parkos koncertre készülhetünk augusztus végén. Nem kell szerencsére addig várni, a Művészetek Völgye utolsó napján is ők veszik be a Panoráma Színpadot 21 órától, és kétségkívül szép lezárása lesz ez a fesztiválnak.

További infót itt találtok. 

Címkék