Pontosan tudjuk, hogy a nyári időszakot megsínyli a pénztárcánk: fesztiválok, nyaralások, amelyek többnyire költségekkel járnak. Azt azonban senki sem állítja, hogy nincs kikapcsolódási lehetőség a Balaton körül, ha valaki nem tervez költekezést. Ebben a cikkünkben 8 programtippet gyűjtöttünk össze, ha ingyenesen vagy pár száz forintért kerestek izgalmas eseményeket.

1. MOZ.GO – A Magyar Mozgókép Fesztivál

Június 15-ig tart a MOZ.GO a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, három városban: Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. Több mint 100 magyar filmet nézhettek meg csupán 500 forintért, és bőven lesz választék is: magyar filmeket, premiereket, hazai sikereket és ritkán látható klasszikusokat mind vetítenek.

A kísérőprogramokat is érdemes figyelni: lesz többek között előadás és workshop az AI-vel való képalkotás potenciális jövőjéről, bemutatkozik a Magyar Speciális Filmfesztivál és a Made in Hungary válogatás. A készülő a S.E.R.E.G. című sorozathoz kapcsolódóan katonai szimulátorokon és lézeres céllövöldében vethetitek össze rátermettségeteket a sorozat főszereplőjével, Csórics Balázzsal. (x)

A filmekre a jegyek 500 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

2. DJ a szőlőben

A Homola Borteraszon megszokott hangulattal, lenyűgöző balatoni panorámával, izgalmas borokkal és finom falatokkal várnak bennünket. A DJ a szőlőben esemény június 15-én, szombaton 14 órától kezdődik Paloznakon, és 22-én, 29-én ismétlődik. Mindhárom alkalommal remek talpalávalóra és finom kortyokra számíthattok.

Az esemény ingyenes, további infókat pedig itt találtok.

3. Nézz körbe a Gömbkilátóból!

Különleges élmény rálátni a Balatonra, pláne ha egy-egy különleges kilátóról tehetitek ezt meg: a balatonboglári Gömbkilátó úgy néz ki, mint egy ufó vagy katonai radar, aminek az elemei mindig belógnak, bármerre nézel ki belőle, bár az összes égtáj felé nyíló kilátás kétségtelenül páratlan. Ha már erre jártok, mindenképp érdemes a lábánál kialakított lombkoronaösvényt is végigjárni, amely 500 méter hosszan és 10 méter magasan kígyózza körbe a várdombot.

A belépőjegy a kilátókra 490 forint, további infókat pedig itt és itt találtok.

4. Veszprémi Ünnepi Könyvhét 2024

Az olvasás szerelmesei örülhetnek június 20. és 22. között Veszprémben. Az idei Ünnepi Könyvhéten több helyszínen várnak benneteket izgalmas programokkal: lesznek kötetbemutatók, dedikálások, tartalmas beszélgetések. Emellett pedig a nyári olvasmánylistát is szépen kibővíthetitek ez alatt a néhány nap alatt.

Az esemény ingyenes, további infókat itt találtok.

5. I. Zam! Picnic Party

Június 22-én egyszerre élvezhetitek a napfényt és a finom koktélokat a Balaton partján, miközben pörögni fognak a nyári dallamok is. A Zam! Picnic Partyn Sinnamon, Daniel Dash és Soyah szolgáltatja majd a talpalávalót, de ha megpihennétek, akkor a babzsákokat is megcélozhatjátok.

Az esemény ingyenes, további infókat pedig itt találtok.

6. Vázsonyi János – Nora Matisse live act

Június 29-én visszatér a Bánya Kertbe a Vázsonyi János – Nora Matisse páros. Live actjeik során mindig izgalmas párbeszédet folytat az összeszokott szaxofonos és DJ. Utaztatós, kreatív pillanatzene, ami az élő szaxofonimpróknak köszönhetően egyszeri és megismételhetetlen.

Az esemény ingyenes, további infókat pedig itt találtok.

7. Látogasd meg a Koloska-völgyi Vadasparkot!

Annak, aki szeretne kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből, gyerekekkel kirándulna egyet júniusban, jó választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben belépődíj nélkül fogadja a látogatókat.

A több mint kéthektáros park jelenleg nyolc vadfajnak: gím- és dámszarvasoknak, muflonoknak, őzeknek és különböző madaraknak – fürj, fogoly, fácán és tőkés réce – ad otthont. A vadasparktól nem messze egy tornapálya is található, illetve a közelben van az Aranyember útja tanösvény, a Lóczy-barlang és a Jókai-kilátó is.

A vadasparkba a belépés ingyenes, további infókat itt találtok.

8. Lóci játszik – BalatON-koncert

„Nem táncolsz jobban, mint én!” – énekelhetitek a slágert június utolsó szombat estéjén, a Lóci játszik ingyenes BalatON-koncertjén, Kenesén. Az már garantált, hogy jó bulira számíthattok, a Széchenyi park meg zsongással lesz tele.

Az esemény ingyenes, további infókat pedig itt találtok.

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

(Borítókép: Kőrösi Tamás – We Love Balaton)

Címkék