A jó koncertek és szuper dallamok sokaknak elengedhetetlen egy jó nyárhoz. Mutatunk 4 olyan koncerthelyszínt, ahol garantáltan jót bulizhattok a szabad ég alatt.

A következő helyszínek idei fellépőik között vannak alternatív zenekarok, közönségkedvencek, régi fellépők és olyanok is, akik pár éve lopták be magukat a szívekbe.

1. Gyárkert, Veszprém

Idén sem maradtok Gyárkert-koncertek nélkül. A közel 2,2 hektáros terület a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött és kb. 4500 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként született újjá tavaly. A bejelentett koncertek listája minden hétvégére nagy bulikat tartogat, júliusban és augusztusban a fellépők között van Pogány Induló, DzsúdlóKrúbi, a Carson Coma, az Analog Balaton, az Elefánt és az Irie Maffia. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fesztivál egyik fő helyszíne már egészen biztos, hogy 2026-ig nyitva tart!

Részletes infókat a Gyárkert oldalán és a Facebook-események között találtok.

2. Peter's Terasz, Balatonakarattya

Balatonakarattyán van egy remek hely a Budapest-Balaton és a Balatoni kerékpárút találkozásánál: a Peter's Teraszon napközben a fák alatt lazítva kortyolhatjátok a kávét vagy a kedvenc frissítő italotokat, alkalmanként kézműves portékák közül válogathattok, a gyerekeket pedig óriási játszótér várja. Hétvégente a naplementével együtt alakul át a terasz egy izgalmas koncerthelyszínné, ahol olyan fellépők csapnak felejthetetlen balatoni bulit, mint a Péterfy Bori & Love Band, a Magashegyi Underground, Sub Bass Monster, az Intim Torna Illegál vagy a Kiscsillag.

A soron következő koncerteket a Peter's Terasz oldalán találjátok, az összes eseményt pedig a Facebookon éritek el.

3. Plázs, Siófok

Siófok népszerű bulihelyszíne évek óta biztos pontja a különböző koncerteknek. Nappal a homokos tengerpartok szórakozóhelyeit idéző hatalmas téren tudtok csobbanni, sportolni, barnulni a napozóstégen, de akár a foci EB-t is nézhetitek, este pedig koncerteken vehettek részt, vagy a fedett arénában bulizhatjátok át az éjszakát.Egész nyáron változatos koncerteken vehettek részt, Azahriah hétvégi koncertje után a Kowalksy meg a Vega, a Quimby, Majka és a Budapest Bár társaságában is eltölthettek egy siófoki éjszakát.

A Plázs nyári programjait itt találjátok

4. Bánya Kert, Salföld

Minden napra jut program annak, aki ellátogat a salföldi Bánya Kertbe, ami egyszerre működik vendéglátóhelyként, közösségi és kulturális térként és koncerthelyszínként. Fociközvetítéssel, mozizással, sakkversennyel, rajzworkshoppal, kocsmakvízzel, jógával is várják azokat, akik szívesen töltik a szabadidejüket közösségben. A csapat arról is gondoskodik, hogy ne maradjatok éhesek, ehhez friss pizzákkal és mentes fogásokkal készülnek. Csütörtökönként a Tilos Rádióból is ismert GoFree adja a talpalávalót, nappali bulikon is részt vehettek. Bandák tekintetében pedig a Boban Marković Orkestarra, az Európa Kiadóra, a Pál Utcai Fiúkra és a Parno Grasztra is táncolhattok, és a háromnapos MINE Fesztivál is az ő nevükhöz fűződik.

A részletes infókat a Bánya Kert Instagram-oldalán és Facebook-események között találjátok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék