A fesztiválokat, nyaralásokat megsínyli a pénztárcánk. Ezeknél a programoknál viszont nem kell a zsebünk mélyére nyúlnunk, hiszen díjtalan belépés mellett szórakozhatunk, nem beszélve arról, hogy két esemény között a Balaton partján pihenhetünk. Van köztük klasszikus zenei koncert, buli, kvíz és családi program is.

 1. Klassz a pARTon 2024

A Klassz a pARTon egy nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozat, amelyen július 12. és 30. között vehettek részt a Balatonnál és Tatán. Az ingyenes koncerteknek a Balatonnál több település ad otthont, és fellép többek között Kovács Bálint furulyaművész és a Simplicissimus Ensemble, lesz Érdi Tamás zongoraművésznek szólóestje, Peter Caelen és David Voncken zongoraművészeknek koncertje. A szervezők a kicsikre is gondoltak, akik részt vehetnek a Cimbora Trió gyerekprogramjain és a Simplicissimus Ensemble családi programjain .

További infók

30 fellépő és 30 borász teszi szebbé és gazdagabbá az idei VeszprémFest kínálatát a Rozé, Rizling és Jazz Napokon. Az Óváros tér július 12. és 21. között megtelik ingyenes koncertekkel, és a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balatonfüred–Csopaki, a Balaton-felvidéki, a Somlói és a Zalai borvidék nedűit lehet megkóstolni egy-egy fellépő között. 

További infók

3. Balaton180 adománygyűjtő SUP teljesítménytúra

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12. és 16. között körbeevezik a tavat a Balaton180 adománygyűjtő SUP-teljesítménytúrán. A 180 kilométeres, ötnapos karitatív evezésen ingyenes SUP-oktatást is tartanak gyerekeknek a legnépszerűbb balatoni strandokon: Keszthelyen, Balatonföldváron, Csopakon és Révfülöpön. A cél az aktív kikapcsolódás, a vízi sportok népszerűsítése és persze az adományozás, amit szívesen fogadnak a szervezők.

További infók

4. Az Eb-döntő közvetítése a Bánya Kertben

A focirajongók örülhetnek Salföldön, ugyanis a Bánya Kertben ebben a hónapban több ingyenes vetítés is lesz. A labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét elég nagy kivetítőn közvetítik ahhoz, hogy akár több százan is együtt szurkoljatok kedvenc csapatotoknak, kísérőként pedig lesz pizza, hideg sör és fröccs is.

További infók

5. Kocsmakvíz Paizs Miklóssal

A Bánya Kertben a tudásotokat is próbára tehetitek ingyenes kvízestek során, minden kedden. A kérdéseket a tekervényes agyú Paizs Miklós állítja össze, nagy kreativitással, úgyhogy a Káli-medencével kapcsolatos témákon túl felmerülhetnek összeesküvés-elméletek, szkíta őshagyományok, a magyar nyelv sajátosságai, de akár a háziállatok, az italok, a zászlók szakértői is nyerhetnek majd a kérdések megfejtésével. Végül a nyertes csapat egy kancsó proseccóval vagy egy üveg borral lesz gazdagabb.

További infók

6. Veszprémi Utcazene Fesztivál 2024

Veszprém utcái idén is egy óriási közösségi eseményhelyszínné, színpaddá válnak július 24–27. között. Épp hogy befejeződik a VeszprémFest programsorozata, máris egy újabb fesztiválra látogathattok el, ahol minden sarkon valami friss zenei meglepetés ér benneteket, ha nyitottak vagytok az egyedi hangzásokra. A szervezők május 19-ig várták az akusztikus formában is megszólalni bíró formációkat. A fellépők nevét hamarosan közzéteszik.

További infók

7. Dj a szőlőben

Az ízek kavalkádját és a szuper dallamokat élvezhetitek a Balaton felett, a Homola Borteraszon. Július 27-én ismét DJ érkezik a szőlőbe: Cyborg Templar fogja pörgetni a lemezeket. Ha megéheznétek, Botos Tamás és Kovács Annamária séfek készülnek majd a megújult ételkínálattal.

További infók

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék