Az októberről túlzás nélkül jelenthetjük ki, hogy a gasztrofesztiválok hónapja a Balatonnál. Programajánlónkban három különböző tematikus eseményt ajánlunk, köztük egy teljesen új szereplővel, Badacsonytól Siófokig.

1. XI. Halfesztivál

Siófokon október 11. és 13. között rendezik a XI. Halfesztivált, ahol a családi és gasztronómiai programok mellett esti koncertekkel is készülnek a szervezők. Fellép többek között szombaton a Wellhello, vasárnap pedig a Leander Szimfonik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével ad koncertet. A három nap során a hangsúly a halas ételkülönlegességeken lesz, rangos zsűri választja ki a 2024-es év legjobb halas street foodját, a kóstolást azonban mi magunk is elvégezhetjük.

További információkat ezen a linken találtok.

2. Füge Feszt

Október 12-én és 13-án gasztronómiai és kulturális fesztivál érkezik a Balatonhoz, az első Füge Fesztnek Badacsony ad otthont. Bár a fesztivál az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában ennél többről szól: a Balaton-parti éttermek történetében már jól ismert séf, Vincze Péter és csapata szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését. A kétnapos eseményen a kóstolás mellett színpadi workshopok, előadások és főzőműsorok kerülnek a fókuszba, természetesen a fügével mint fő alapanyaggal. A hangulatot a Balaton partja mellett az élő jazz- és a könnyűzene adja, a program kiemelt fellépője Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra.

További információkat ezen a linken találtok.

3. IX. Gesztenye Fesztivál

Az őszi hangulathoz szorosan kapcsolódnak az évszak jellegzetes ízei, amelyek közül a gesztenye méltán kap kiemelt szerepet. Október 12-én és 13-án a keszthelyi Tavirózsa kalandparkban gesztenyés finomságokkal várnak, gasztroworkshopokon ismerkedhetünk a gesztenyesütés fortélyaival, valamint megtanulhatjuk, hogyan készíthetünk házilag gesztenyemasszát. Emellett a szervezők gesztenyevadászatot szerveznek a kötélpályán, rajzversennyel és tökfaragással is készülnek, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak.

További információkat ezen a linken találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék