Kutyával pihenni ma már teljesen megszokottá vált, sokan családtagként tekintenek rájuk, és szívesen szervezik úgy a kikapcsolódást, hogy a kedvencekkel együtt töltsék azt. Ilyen jellegű szálláshelyet azonban még mindig nem könnyű találni, bár az utóbbi években a kínálat gyarapodását tapasztalhattuk, és a Balatonnál is egyre több olyan hely nyit, ahová magunkkal vihetjük hűséges társainkat egész évben, amit olvasóink ajánlásai is bizonyítanak. Felszerelt szobák, panorámás teraszok és a természet közelsége: 10 kutyabarát szállást mutatunk a Balaton körül.

Még a nyáron tettük fel a kérdést Facebook-oldalunkon arról, hogy olvasóink milyen kutyás szálláshelyeket ismernek és szeretnek a Balaton körül. A tippek között hotelek, apartmanok és kisebb házak is szerepeltek. Saját gyűjtésünket kiegészítve a válaszokkal összegyűjtöttünk tizenegy szállást, ahol biztosan szívesen fogadják négylábú barátainkat is.

1. Kökényház vendégház

A Balaton déli partjától mindössze 15 perc autóútra, Kötcse határában találjuk a Kökényházat, ami olyan, mintha egy mesebeli erdei világba érkeztünk volna. A pici tó előtt hatalmas füves terület, két oldalán fehér házak vannak. A nagyobbik a névadó Kökényház, a kisebbet pedig stílusosan Rókalyuknak hívják. Az épületeket és a közöttük lévő udvart közvetlenül az erdő határolja, a természet közelsége eleve adott, és ebből fakadóan a kutyák is szívesen látott vendégek.

A Kökényházról szóló beszámolónkat itt, több infót pedig itt olvashattok.

2. Villa Dolce Vita

Zalahaláp egy csendes falu a Tapolcai-medencében, ami leginkább a mellette magasodó elbányászott tanúhegyről, a Halápról és a Stonehenge-et idéző Ébredő Vulkán szoborparkról ismert. A település szélén, az erdő melletti hófehér, tornácos háznál a hullámzó rétek és a tanúhegyek látványa fogad. A Villa Dolce Vita nem csak kutyáinknak nyújt édes életet: az épületben találjuk a Pura Vida Lakáséttermet is, ahol a Michelin által elismert szakácsnő, Árkosi Erika főzi a különleges fogásokat.

A lakásétteremről szóló beszámolónkat itt, a szállás részleteit itt találjátok.

3. Kis Fakuckó

Balatonfűzfőtől egy karnyújtásnyira a sólyi, szomszédok nélküli, fűthető kisház egy igazi minioázis, amit erdők, rétek és dombok ölelnek körül. Már önmagában szuper egy ilyen területen pihenni kutyáinkkal, a házban pedig további kedvességek, etető- és itatótál, valamint játékok is vannak. A Kis Fakuckó teljes fertőtlenítéssel figyel az egymást váltó vendégekre, így például az allergiaveszély sem áll fenn az érzékenyebbeknél.

Részleteket itt találtok.

4. Kőkövön Vendégház

Több kisházban is megszállhatunk a balatonfüredi Kőkövön házaiban, ahol tágas kert és rusztikus, romantikus stílusú otthonok biztosítják a pihenést. Az udvaron találunk grillezési lehetőséget és dézsafürdőt is, de a különböző színű és formájú növényvilágban is gyönyörködhetünk. Ebben az udvarban biztosan nem unatkoznak majd kutyáink sem: ahogy mi, úgy ők is biztosan találnak sok felfedeznivalót.

További infókat itt olvashattok.

5. Fészek Étel & Hotel

A zánkai hotel mindössze 30 méterre van a Balatontól. A jól felszerelt szobákban kényelmesen érezhetjük magunkat, így az is természetes, hogy ebből kutyáink sem maradnak ki: itt minden olyan lehet, mint otthon. A Fészekben szigorúan veszik azt, hogy a kutyák is teljes értékű látogatók, semmiből nem maradnak ki, és például az étteremben is fogadják őket, hiszen „ahol a kétlábúak, ott a négylábúak is szívesen látott vendégek”.

A részletekről itt olvashattok.

6. Casa Christa

Pécsely és Tótvázsony között, a meseszép panorámájáról híres Kis Gella-dombon található a Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket és a Michelin által ajánlott fogásokat kínáló birtoka. Présházak, szőlők, apró pincészetek között vezet a kanyargós út a birtokig, ahol nem túlzás azt mondani, hogy romantikus filmekbe illő látvány fogad. A fák mögött diszkréten megbújó házikók, mandulafák sora, ameddig a szem ellát, a távolban pedig a Balaton kékje és a Kőröshegyi völgyhíd pillérei. Négylábú társaink itt is szívesen látott vendégek.

Beszámolónkat itt olvashatjátok, több információ itt elérhető.

 

7. Nyúlontúl 

Akár kettesben, akár családdal szeretnénk felfedezni a Balaton-felvidék kincseit, tökéletes választás a mencshelyi Nyúlontúl, aminek már a nevében is ott van a kreativitás és a játékosság, miként a hely négy stílusos házában is. A komfort és a kikapcsolódás itt biztosan garantált, a hangulatos kisházak vidéki bája, a természet közelsége és a gyönyörű panoráma segít elvonulni a világ zajától. A legjobb, hogy négylábú pajtásaink ide, „a nyúlon túlra” is velünk tarthatnak.

Részleteket itt találtok.

8. Bánhiday Beach House

A balatonakarattyai Bánhiday Beach House-ban a kedvenceinknek is legalább annyira jó dolguk lehet, mint nekünk. A hely egy-egy részlete olyan, mintha nem is a Balatonnál, hanem egy távoli, tengerparti házban lennénk, ahogyan a név is mutatja. A vendégek 70 százaléka kutyussal érkezik. Etető- és itatótálat, külön fekhelyet, törölközőt és takarót is biztosítanak, melegebb időben pedig a kerti pancsolóban frissülhetnek fel kedvenceink.

Részleteket itt és itt találtok.

9. Völgyhíd Village

A kőröshegyi Szőlőhegyen, csendes, nyugodt környezetben található a Völgyhíd Village privát, jól felszerelt, két hálószobás vendégháza, ahol hat fő fér el kényelmesen. A hatalmas, zárt kert nemcsak a természetet hozza közel, hanem könnyen válhat kutyáink kedvencévé is. A wellness-szolgáltatások, azaz a finn szauna és a jakuzzi korlátlanul igénybe vehetők, a kutyusoknak és a cicáknak pedig jutalomfalatokkal is készülnek.

Részleteket itt olvashattok.

10. 5 Ház Borbirtok

Az 5 Ház Borbirtok egységes homlokzatú, de különálló somlószőlősi présházait már a hegy aljáról ki lehet szúrni. Közelebbről megismerve a házakat kiderül, hogy a hasonló külső öt külön egyéniséget takar, mindegyik egy külön világ, ami felfedezésre vár. Az egyszerű és rusztikus berendezés egy csipet mediterrán könnyedséggel és 1-2 figyelemfelkeltő részlettel egészül ki. Csend és elképesztő panoráma fogad minket, itt tényleg el lehet bújni a világ elől kedvenceinkkel is.

További részleteket itt találtok.

+1 Bonvital Wellness & Gastro**** superior Hotel

A Hévízi Tófürdő közvetlen közelében, a Balatontól kocsival mindössze negyedórára találjuk Hévíz egyetlen felnőttbarát szállodáját, a négycsillagos Bonvital Wellness & Gastro****superior Hotelt, ahol remek wellness- és gasztroélmények várják a kikapcsolódni vágyókat. A szálloda összesen 90 szobával vár ránk, de még így is inkább a kisebb méretű, intim hangulatú hévízi hotelek közé tartozik. Nemcsak mi érezhetjük remekül magunkat, hanem négylábú családtagjaink is, hiszen a hotel erre az igényre is maximálisan felkészült.

Cikkünket itt, a további részleteket itt találjátok.

(Borítókép: Fészek Étel & Hotel)

Címkék