aktív

szerkesztés

7 izgalmas kalandpark a Balaton körül nem csak gyerekeknek

Szerzők

  • Fülöp Luca

2021. 06. 10. 16:11

Ha valami izgalmasabbra vágysz, mint egy egyszerű kirándulás vagy egy part menti séta, célozd meg valamelyik Balaton-közeli kaland- vagy élményparkot, ahol mászásból, ugrálásból és kihívásokból sincs hiány. Elindulhatsz gyerekekkel, de akár barátokkal is: a tucatnyi sportolási és játéklehetőség között kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a szórakozási lehetőséget.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Zobori Élménypark

1/7

8743 Zalaszabar, 1565. hrsz.

Több Infó

Címkék

A Zobori Élménypark a Kis-Balaton nyugati partján, Zalaszabarban várja az adrenalintól fűtött gyerekeket és felnőtteket. Kültéren csónakcsúszdával, kötélpályával, vizes játszótérrel, óriáshintával várnak, és egy állatsimogató is helyet kapott a park területén. Nagy előny, hogy itt beltéri attrakciókat is találunk bőven: ha rosszabbra fordul az idő, fedett csúszdaparkban, szabadulószobában pörgethetjük fel magunkat, de akár a virtuális valóságban is elveszhetünk VR-szemüvegek segítségével.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Gyenesdiási Kalandpark

2/7

8315 Gyenesdiás, Lidóstrand

Címkék

A Balaton partjától nem messze fekvő, négyhektáros területen és az itt található kötél- és csúszópályákon több mint hetvenféle akadályon verekedhetjük át magunkat, különböző nehézségi szinteken. Gyerek-, felnőtt- és gyakorlópályákat is találunk itt, amiken árnyas fák között mehetünk végig, ami kifejezetten jól jön a nyári melegben. A kalandpark területén egy belépővel összesen 2 órát tartózkodhatunk, de ennyi idő alatt bőven meg is kapjuk a jól megérdemelt adrenalinbombát.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Zamárdi Kalandpark

3/7

8621 Zamárdi, Siófoki út

Több Infó

Címkék

A Zamárdi Kalandpark egy csodálatos környezetben fekvő élménylétesítmény, ahol nemcsak akadálypályákon, kalandpályákon és vizes programokon próbálhatjuk ki magunkat, de felülhetünk akár a kalandpark területén körbehaladó kisvasútra vagy részt vehetünk kincsmosáson is. A lehetőségeket három színnel jelölik: a fehér pályák kifejezetten gyerekeknek készültek (130 cm magasságig), a sárga pályák 130 és 150 cm magasság között vehetők igénybe, a piros pályák pedig a legnagyobbaknak és a felnőtteknek szólnak (150 cm felettieknek). Az egyik legnagyobb családbarát élmény a Balaton déli partján, nem érdemes kihagyni! A nyitvatartás változik, indulás előtt érdemes tájékozódni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

BalatoniBob Szabadidőpark

4/7

8175 Balatonfűzfő, Uszodai utca 2.

Több Infó

Címkék

A balatonfűzfői BalatoniBob nemcsak csodálatos panorámával kápráztatja el a vendégeket, de kalandparkkal, saját kilátóval és két bobpályával is. A panorámából adódóan itt minden a magasságról szól: a Serpa névre keresztelt kalandpark egyik legnehezebb kötélpályájának is a nagyságok meghódítása a célja. A nehézségi fokok itt is magasság szerint változnak, érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről. A nyitvatartás pályánként változik, érdemes tájékozódni a honlapjukon.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatoni Élménypark

5/7

8229 Csopak, nosztori autóspihenő

Több Infó

Címkék

A csopakiak és a környékbeliek kedvenc élményparkja nemcsak a jól ismert kötél- és csúszópályákra invitál, hanem olyan izgalmas időtöltésekre is, mint a quadozás, a lövészet, a biciklis drótkötélpálya meghódítása vagy a vízi csónakozás. A nagyobb attrakciók mellett lehet pingpongozni, trambulinon ugrálni, minigolfozni is, a nagy fáradtság közben pedig akár főzhetünk is valami finomat a szabad ég alatt egy bérelt bográcsban. Júniusban a nyitvatartásuk változó, ezért érdemes figyelni a honlapjukat, de a park júliusban és augusztusban mindennap 10 és 20 óra között lesz látogatható.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Balatonboglár Kalandpark

6/7

8630 Balatonboglár, Kilátó utca 8.

Címkék

A Balatonboglár Kalandpark középpontja Boglár ékköve, a Gömbkilátó, de emellett akadálypályákon csúszhatunk, mászhatunk – akár mászófalon is – vagy egy közel hatszáz méteres bobpályán bobozhatunk, a legkisebbek pedig gyerekvárban kalandozhatnak. A játszótér használata ingyenes, a többi szolgáltatásért fizetni kell. Hétköznap 10 és 18 óra között, hétvégén pedig 10 és 20 óra között tartanak nyitva.

Serpa Kalandpark

7/7

8175 Balatonfűzfő, Uszodai utca 2.

Több Infó

Címkék

A fűzfői Serpa Kalandpark már közel húsz éve várja az izgalomra vágyó nyaralókat. Különböző nehézségű kalandpályákon, drótkötélcsúszdán, mászótoronyban és íjászpályán is kipróbálhatjuk magunkat, sőt, ha lazítanánk, egy tanösvényen is végigmehetünk, ami a magyar történelem legfontosabb történéseit eleveníti fel. Június közepéig 10 és 18 óra között, utána pedig egészen augusztus végéig mindennap 10 és 19 óra között érkezhetünk meg hozzájuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode