aktív

szerkesztés

Elő a korcsolyákkal! – Mutatjuk, hol csúszhattok idén télen a Balatonnál

Szerzők

  • We Love Balaton

2022. 12. 02. 12:36

A Balatonnál már leesett az első hó, és a tél érkezésével együtt sorban nyitnak a jégpályák is. A déli és az északi parton is egyelőre két-két pályán tesztelhetjük a korcsolyatudásunkat az elkövetkező időszakban: Balatonfüreden a belvárosban, Szigligeten a vár tövében, Balatonbogláron és Balatonlellén pedig a tó közvetlen közelében csúszkálhatunk, utóbbi helyen pedig egy kis szaunázással is felmelegedhetünk a sportolás után. Utánajártunk, hol vannak nyitva, és hol nyitnak ki biztosan a balatoni jégpályák.

Itt korcsolyázhatsz a Balatonnál!

Fotó: Jégre Mindenki - Facebook

Balatonboglár

1/4

8630 Balatonboglár, Széchenyi István u. 26.

A több mint 700 négyzetméteres jégpálya december 3-án, 10 órától várja a korcsolyázókat, és ahogy már hagyomány, itt nem csak siklani lehet a balatoni panorámás pályán, hanem változatos  programokon is részt vehetünk. Lesz műkorcsolya-oktatás, 3-án nyitóbuli lesz és jégdiszkó, 6-án a jégre érkezik a Mikulás, és a helyi amatőr jégkorongcsapatnak is lehet majd szurkolni a meccseken. A korcsolyakölcsönző a szomszédos Boglárka Bisztróban működik majd, itt lángossal, fánkkal, hamburgerekkel, forró csokival és forralt borral lehet felmelegedni és pótolni kalóriákat.

Nyitvatartás: A jégpálya hétköznap 14–20 óráig, szombaton 10-21 óráig, vasárnap 10-20 óráig tart nyitva. A téli szünetben folyamatos lesz a nyitvatartás december 23-tól január 8-ig, ez alól december 24-e a kivétel, amikor jégpálya zárva lesz.

Belépők: H-Cs: 6 éven aluliaknak 1000 Ft, diákoknak 1500 Ft, felnőtteknek 1800 Ft. P-V, ünnepnapokon és téli szünetben: 6 év éven aluliaknak 1500 Ft/fő, diákoknak és felnőtteknek 2000 Ft/fő.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

BL YachtClub & Apartments

2/4

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36–38.

Több Infó

UPDATE: a balatonlellei jégpálya az enyhe időjárás miatt 2023. január 9-én bezárt. 

Itt nyílt meg a Balaton déli partjának első műjégpályája 2016-ban, és azóta már hagyomány, hogy a BL YachtClub & Apartments a legnagyobb hidegben is nyári nyüzsgést varázsol a partra hüttével, karácsonyi vásárokkal, fesztivállal, téli vitorlásversennyel és rengeteg programmal. A jégpálya december 1-jén nyílt meg, és ahogy az eddigi években, az idén is lesz korcsolya oktatás, korcsolya- és fakutyabérlés, korcsolyaélezés. December 3-án pedig megrednezik az Adventi fesztivált Mikulás Regattával, karácsonyi vásárral és Gasztropiknikkel. Ráadásul ez az egyetlen olyan jégpálya, amelynek szomszédságában egy látványszauna segít felmelegedni.

Nyitvatartás: H-Cs 14-20h, P-V, ünnepnapokon és téli szünetben: 10-20h
 Belépő: H-Cs: 1000 Ft/fő, P-V, ünnepnapokon és téli szünetben: 2000 Ft/fő, 6 év éven aluliaknak 1500 Ft/fő.
Korcsolyabérlés: 1500 Ft/alkalom.
A balatonlellei lakosok lakcímkártyával, a balatonlellei diákok diákigazolvánnyal hétköznap ingyen használhatják a pályát.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Szigliget

3/4

8264, Szigliget, Kisfaludy utca 30.

Egészen elképesztő a panoráma a szigligeti vár tövében található Várudvarból, a lemenő nap fényeiben korcsolyázni pedig igazi téli bakancslistás program. A pálya december 9-én nyit, és a cikk írásakor még nem derültek ki a részletek a nyitvatartással és a belépőjegyekkel kapcsolatban. Az azonban biztos, hogy a helyszínen is lesz lehetőség korcsolyát bérelni és felmelegedni egy-egy bögre forró itallal
 
Amint megtudjuk a belépőjegyek árát, frissítjük cikkünket.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Balatonfüred

4/4

8230 Balatonfüred Fürdő u. 20.

A Zákonyi-parkban kialakított műjégpálya december 10-én nyit. Bár a balatoni panorámáról itt le kell mondani, 900 négyzetméteres jégfelületen lehet majd korcsolyázni a város szívében.

Az üzemeltetők egyelőre nem tették közzé a belépőjegek árát és a pontos nyitvatartást, az azonban biztos, hogy a 14 éven aluli balatonfürediek számára hétköznapokon ingyenes a jégpálya használata

A siófoki Jégkikötő, a balatonfenyvesi jégpálya az idei téli szezonban nem nyit ki, és nem lesz jégpálya a balatonakarattyai Nekem a Balaton mellett sem. A cikk írásakor a keszthelyi jégpályáról még nem tudtak konkrét információval szolgálni az üzemeltetők. 
A cikket folyamatosan frissítjük. 

Hasonló tartalmak

Admin mode