éjszakai élet

szerkesztés

5 koncert, amit nagyon várunk a Margófeszten

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 08. 04. 17:06

Az augusztus 10-12-én, a Keszthely közelében található Szentgyörgyvár ad otthont a Margófesztnek, ahol az irodalom, a költészet, a slam poetry és a zene Zala történeteivel, ízeivel és nevezetességeivel találkozik. Nemcsak a magyar könnyűzenei élet sztárjai és komolyzenészek lépnek fel a háromnapos fesztiválon, hanem költők és írók is hangszert ragadnak, és improvizatív és megismételhetetlen élményeket hoznak a közönségnek. Öt kihagyhatatlan koncertet ajánlunk a Margófesztről.

Fotó: Margófeszt

Beck@Grecsó

1/5

Augusztus 10-én Beck Zoltán énekes-gitáros, dalszerző, író, a 30Y zenekar alapítója és Grecsó Krisztián József Attila-díjas magyar költő, író, dalszerző közös zenés irodalmi pódiumestjével nyit a Nagyszínpadon a Margófeszt. A „Hoztunk valamit magunkból” című időutazós esten megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik. Az est a szerzőpáros első közös lemezére épül, de minden alkalommal hoznak valami különlegességet, meglepetést is magukkal. Lesznek irodalmi, inspirációs „játékok”, énekelt versek, Bóbiták és Apokrifek is.

Itt találtok részleteket a koncertről. 

Fotó: Margófeszt

Analog Balaton

2/5

Az Analog Balaton másodszor lép fel a Margófeszten, rögtön az első nap, augusztus 10-én 21.30-tól láthatjátok őket a Nagyszínpadon. Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse zenéjében a pop/rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával, szövegeik szétcsúszott hajnalok és másnap reggelek lenyomatai. Bár a zenekar 2017 óta aktív, első lemezük csak 2021-ben jelent meg.

A részleteket itt olvashatjátok.  

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Aranyakkord

3/5

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót. Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, saját számaik mellett az improvizációkban helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord a Margófeszt második napján, 19 órakor lesz látható a Nagyszínpadon.

További információt itt találtok a koncertről. 

Fotó: Sajtófotó

Bérczesi Róbert szólókoncert

4/5

Bérczesi Róbert gitáros-énekes, a HIPERKARMA frontembere több mint harminc éve szerez dalokat. Regénybe illően kalandos pályafutása során sokakra volt, van és még lesz is óriási hatással. Az a senki máséval össze nem téveszthető zene- és szövegvilág, ami Robi sajátja, tökéletesen tükrözi az élethez való teljesen egyedi hozzáállását és gondolkodásmódját. Augusztus 11-én 20.30-kor hallhatjátok a szólókoncertet a Kisszínpadon.

Itt találjátok a részleteket.  

Fotó: Margófeszt

Fran Palermo

5/5

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül. A Fran Palermo koncertje zárja a Margófeszt könnyűzenei programjait augusztus 12-én, 21.30-kor a Nagyszínpadon.

Itt olvashattok a részletekről. 

A Margófeszt teljes ideje alatt megtekinthető a We Love Balaton Analógia című fotókiállítása

A fesztivál Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, a Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint a Bookline támogatásával valósul meg. Jegyek és további infó itt.

A Margófesztnek a We Love Balaton hivatalos médiapartnere.

Hasonló tartalmak

Admin mode