látnivalók & kultúra

Isten Bogláron megy el pszichológushoz – 10 program, amit látni kell a Kultkikötőben

Szerzők

  • Chilembu Krisztina

2019. 06. 28. 18:50

Elsöprő energiájú rock és akusztikus improvizáció a színpadon, isten a pszichológus kanapéján és elképzelt második életek: koncert- és színházvonalon is erős lesz a Kultkikötő idei szezonja, ami az idén június 27-től augusztus 28-ig tart. Összegyűjtöttünk azt a 10 programot, amit szerintünk kár lenne kihagyni az idei nyárból.

Tanár úr, kérem! - Nagy Viktor Karinthy-estje

Fotó: Kultkikötő

Karinthy Frigyes zseniális humorral fűszerezett írásaiból készült produkció a gyermekkorról, a felnőtté válásról és az elmúlásról. Az előadás során nemcsak a Tanár úr, kérem! jól ismert sztorijait halljuk újra, hanem nehezebb témák is előkerülnek, például az elmúlással való szembenézés.

Mikor és hol: július 9.; Balatonboglár
Jegyár: 1000 Ft

Ivan & The Parazol

Fotó: Kultkikötő

Az Ivan & The Parazol sokak szerint a „kétezres évek új beatnemzedékének” képviselője, azé a generációé, amelynek tagjai az egykori garázsos, hard rockos, bluesos hangzásokból indulnak ki, és megújítják a rockzenét. A zenekar nemcsak a hazai nagyszínpadokat hódította meg, hanem világszerte több száz koncertet adott már. Fellépései a hatvanas és a hetvenes évek elsöprő energiájú koncertjeit idézik, és ehhez minden adott lesz a Kultkikötő leglazább helyszínén, a badacsonyi frissTeraszon.

Mikor és hol: július 11.; Badacsony
Jegyárak: Online: 2000 Ft, a helyszínen: 2500 Ft

Szilárd Piano Projekt feat Galambos Dorina, Kiss Flóra

Fotó: Kultkikötő

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája 2002-ben indította útjára szólóprodukcióját. Ezúttal egy szál zongorával érkezik a frissTeraszra, Galambos Dorina és Kiss Flóra társaságában varázsol romantikus hangulatot a badacsonyi éjszakába. Csak zongora lesz és ének, de ettől izgalmas az egész.

Mikor és hol: július 25.; Badacsony
Jegyárak: Online: 2000 Ft, a helyszínen: 2500 Ft

Teljes lényeddel: Polcz Alaine élete - Gubás Gabi önálló estje

Fotó: Kultkikötő

Ez az előadás most nem Polcz Alaine (pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) és Mészöly Miklós író legendás és ellentmondásos kapcsolatára fókuszál, hanem arra, ahogy Polcz írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, és tárta fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél. A Teljes lényeddel című színházi est az írónő életén kíséri végig a közönséget, egészen fiatal korától az utolsó napokig.

Mikor és hol: július 27. Balatonboglár
Jegyár: 2900 Ft

Esőember - Veszprémi Petőfi Színház

Fotó: Kultkikötő

Sokan, sokféleképp dolgozták már fel az autizmussal élő zseni történetét. Bár Dustin Hoffmann 1988-as filmbéli alakításától nehéz elvonatkoztatni, érdemes megnézni, hogyan jeleníti meg a történetet a Veszprémi Petőfi Színház társulata. Raymond Babbitt szerepét Oberfrank Pál Jászai-díjas művész alakítja. A rendező, Anger Zsolt szerint a szeretet különböző formáit mutatja be az Esőember, illetve rávilágít, miként söpörjük a szőnyeg alá múltunkat, miközben elfeledkezünk szembenézni önmagunkkal, de mindezt szórakoztatva és elgondolkodtató formában teszi – olvashatjuk a Veszprémi Petőfi Színház honlapján.

Mikor és hol:  augusztus 2; Balatonboglár
Jegyárak: 3.900 Ft-tól 

Jaj, istenem! - Gólem Színház

Fotó: Kultkikötő

Az alapsztori az, hogy Isten elmegy pszichológushoz.. Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus. A terápia során az elégedetlen pácienssel (Kálid Artúr) egy tanulási problémákra szakosodott pszichológus (Gryllus Dorka) beszélget.

Mikor és hol: Augusztus 3.; Balatonboglár
Jegyár: 2900 Ft


LATON - LATON - BALATON - Rutkai Bori Banda

Fotó: Kultkikötő

A Rutkai Bori Banda interaktív mesekoncertjén a Sárkányjárgány és a Pizsamátor című lemezek dalait hallhatjuk. A dalszövegek viccesek, Rutkai Bori pedig saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a meséket.

Mikor és hol: augusztus 9. Balatonboglár (augusztus 10. Balatonfnyves, augusztus 11. Balatonföldvár)
Jegyár: 1000 Ft, 1 éves kor alatt ingyenesen látogatható..

Second life, avagy kétéletem - Orlai Produkció

Fotó: Kultkikötő

Mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy mi lett volna belőle, ha valami, vagy ha minden másképp alakul az életébenAz előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói. A darabot Benedek Albert, Dömötör András, és a társulat írta.

Mikor és hol: augusztus 10. Balatonboglár
Jegyár: 2900 Ft

Aranyakkord - Kiss Tibi és Vastag Gábor közös estje

Fotó: Kultkikötő

Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is. Az Aranyakkord egy dalkeltető, a pillanat szülte számok otthona. Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizálnak is, így minden egyes előadás más, egyszeri és megismételhetetlen.

Mikor és hol: augusztus 16.; Balatonfenyves (és augusztus 15-én Badacsonyban is)
Jegyár: online – 3200 Ft, a helyszínen – 3700 Ft

Párterápia - Orlai Produkció 

Fotó: Kultkikötő

Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című művét évek óta nagy sikerrel játsszák (két ember megismerkedésének történetét meséli el). Most továbblép a szerző, és egy szétesőben levő kapcsolat megmentését helyezi a középpontba. A vígjátékban szereplő házaspár életéből már rég eltűnt az első évek izgalma, szakemberhez fordulnak, és közben frenetikus helyzetek során ismerjük meg a páciensek és a pszichiáter életét is. darabot Znamenák István rendezésében láthatjuk.

Mikor és hol: augusztus 23,; Balatonföldvár
Jegyárak: 3.900 Ft-tól 

Az előadásokra a Kultkikötő oldalán lehet jegyet vásárolni.

A We Love Balaton a MOL Nagyon Balaton partnere és médiatámogatója.

Hasonló tartalmak